15 huhtikuuta 2007

Vakuutus on valittu

No niin. Vihdoinkin se on tehty. Vauvamme tarvitsee vakuutuksen ja koska vakuutusmaksut ovat tunnetusti kalliita, päätimme, että kilpailutamme samaan pakettiin kaikki vakuutuksemme. Koska perheessämme minä olen se, jonka hoidettavaksi pääsääntöisesti jää pankki, vakuutus, sähkö jne. asiat, niin aloin naputtelemaan tarjouspyyntöjä eri vakuutusyhtiöihin. Laitoin muistaakseni kuusi tai seitsemän tarjouspyyntöä. Nykyinen vakuutusyhtiömme (Lähivakuutus) oli ehdottomasti nopein. Heiltä sain tarjouksen saman päivän aikana. Myös Pohjantähti oli nopea. Mielenkiintoista oli, että vaikka melkein kaikilla firmoilla tarjouspyynnön voi tehdä netissä, Lähivakuutus oli ainoa, jolta sain tarjouksen sähköpostitse. Tapiolasta soitettiin ja kerrottiin siellä olevan niin kiire, ettei tarjous välttämättä tule ihan heti - eikä tullutkaan.

Monien tarjousten läpikäyntien, pohdintojen ja vertailujen jälkeen oli kaksi vaihtoehtoa. Pohjantähti tai Lähivakuutus. Muut joko hinnoittelivat itsensä pois pelistä, tekivät sekavia tarjouksia tai palvelivat muuten huonommin kuin mihin olen Lähivakuutuksessa tottunut (vaikka kyllä sinnekin mahtuu kaikenlaista väkeä). Lopulta teimme vaimon kanssa valinnan näistä kahdesta ja vaikka Pohjantähti oli ehkä aavistuksen halvempi, päädyimme Lähivakuutukseen muutaman vahvuuden johdosta ja toisaalta oli helpompaa pitää vakuutukset samassa paikassa kuin missä ne nyt ovat.

Nyt vain odotellaan, että saammeko vakuutukset. Terveystietojen tms. takia ongelmia ei pitäisi olla. Eikä toisaalta luottotietojenkaan...