10 toukokuuta 2007

Perhevalmennuksessa

Eilen oli ensimmäinen perhevalmennus. Tuntui hieman oudolta kun tosiaan viikkoja on vasta takana niin vähän. Toki täytyy ymmärtää, että kun kesällä ei valmennuksia järjestetä niin sitten niitä ei järjestetä. Perhevalmennus oli ihan ok. Tosin oikeastaan kaiken sen tiedon, mitä sieltä sain ensimmäisellä kerralla, olin jo lukenut Isä Syntymässä-kirjasta. En siis suinkaan tarkoita, että valmennus olisi ollut hyödytön, varsinkaan niille, jotka eivät ole lukeneet kirjoja tms.

Valmennuksessa näytettiin synnytysvideo (Naistenklinikan versio). Vaimo aina muistaa mainita telkkarin ääressä tv-synnytyksiä katsellessa, että onpa taas tehty helpon näköiseksi. No, mielestäni tuo Naistenklinikan synnytysvideo antoi vähintäänkin yhtä helpon kuvan synnytyksestä. Olihan se toki aito synnytys. Se hyvä puoli siinä oli. Ja on varmaankin ihan hyvä, että ei pelotella liikaa, mutta itselleni ainoa pahaa tekevä kohta oli epiduraalipuudutuksen näkeminen (inhoan neuloja ja piikkejä).

Vauvan liikkeet tuntuvat edelleen koko ajan voimistuvina ja nyt ne näkyvätkin välillä. Vaimon maha pomppii ja menee uuteen uskoon kun tulokas siellä pyörii.