29 tammikuuta 2008

Nukkumatti lomalla

Poika on nukkunut muutamat viime yöt vähän vaihtelevalla menestyksellä. Toivottavasti nukkumatti on vain talvilomalla tai unihiekka vain väliaikaisesti lopussa. Tai sitten poika kasvaa ja tarvitsee paljon enemmän ruokaa kuin aiemmin. Itse vielä jaksan, kun vaikka herään niin pääsen heti nukkumaan (vaippaa meillä ei tarvitse vaihtaa kuin vasta aamulla), mutta vaimolle alkaa selvästi käydä raskaaksi "ylimääräiset" herätykset yöllä.

Vauva syö pelkkää rintaa ja tuttipullo on aika vaikea saada kelpaamaan. Kyllä sellainenkin ihme on koettu, mutta paremmin menee tuore maito kuin pakastimesta sulatettu. Pitää vaan yrittää saada maito maistumaan myös pullosta, sillä olisi kiva saada vaimollekin järjestettyä välillä vähän vapaata tai edes pitkät unet.

Tänään oli vaikeaa lähteä takaisin töihin, kun kävin töiden välillä kääntymässä kotona vaihtamassa vaatteita. Otin pojan syliin ja poika nauroi ihan mielettömästi vaikka en edes yrittänyt viihdyttää. Otin siis vain syliin ja juttelin. Ei todellakaan tehnyt mieli mennä jatkamaan töitä. Samaan aikaan kun vauva on selkeästi alkanut erottamaan vanhempansa, olen ollut huomaavinani pientä ujostelun ilmaantumista kun esimerkiksi kummisetä otti pojan syliin, alkoi itku ja toisaalta kun mennään uuteen paikkaan, poika on hiljaa vaikka kotona ollessa suu käy koko ajan.

1 kommentti:

ds kirjoitti...

Meillä perheen kuormantasaus hoidetaan niin, että sunnuntai on puolison vapaapäivä. Minä herään aamulla pojan kanssa, teen aamupuurot, hoidan tiskit ja valmistan aamiaiset ja valmistelen päivän ruoan sillä aikaa kun puoliso saa nukkua niin pitkään kuin huvittaa.

Jos pojan pitää saada vähän rintaa, käytän sitä makuuhuoneessa huikalla ja sitten taas jatketaan kahdestaan. Hieno puoli on myös, että pääsen viettämään aikaa pojan kanssa ihan kahdestaan ilman, että on kaiken maailman äitejä häiritsemässä.

Kannattaa oikeasti huolehtia äidin jaksamisesta (ja myös omasta tietysti). Keksikää tapa, joka toimii teidän kohdallanne. Ja muistakaa huolehtia toisistanne muutenkin.